Jídla
Naše kuchařka Štěpánka pro Vás připravila jídla jednoduchá na přípravu i suroviny. Máte námět na trochu jiné snídaně, oběd či večeře, každopádně jídla obohacená o živiny a antioxidanty. Moringa chuť jídel zásadně nemění, spíše zajímavě doplňuje. Dodržujte ozkoušené a doporučené dávkování a přidávejte do jídel ve finální fázi přípravy jídel – na posledních 5-10 minut. Moringa tak neztrácí svoji nutriční hodnotu.
Podělte se s námi o vlastní originální recepty a obrázky na info@moringamix.cz, rádi Vám je na našich stránkách publikujeme!
- Nápoje
- MoriKuchařka ke stažení
Další recepty
Plněná dýně Hokkaidó s kuskusem
25.9.2017
Voňavá plněná dýně, jídlo, které svou barevností přitáhne oko a potěší na chuť. Ideální pro chladné dny, zahřeje, zasytí a dodá zejména v zimě chybějící živiny, vlákninu a velkou dávku minerálních látek.
Jemná krémová houbová polévka s Moringou
18.9.2017
Houbová polévka, která pohladí váš žaludek a je plná živin. V zimě vás krásně zahřeje a navodí tu pravou houbařskou atmosféru, v létě můžete použít i houby čerstvé. Je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo se jinak s vařečkou moc nekamarádí.
Bezlepkové bramborové noky s lilkem, rajčaty a luštěninovým bešamelem
1.9.2017
Bešamelová omáčka z luštěnin s noky bez lepku. I takto se dají nachystat oblíbené pokrmy ve zdravé variantě. Vegetariánská varianta, která by neměla chybět v jídelníčku i těch, kteří jinak běžně maso konzumují.
Cizrnové placky s rajčaty
4.9.2017
Placky z luštěnin, které zasytí, pochutnáte si na nich a dodáte jimi spousty vlákniny pro zasycení a doplníte i pěknou dávku vitaminu vit. B, železa, fosforu a kyseliny listové.
Čočková kaše s vlašskými ořechy a fazolkami
6.9.2017
Nevšední úprava červené čočky, která zasytí a dodá potřebný vitamin B a v kombinaci s ořechy také tolik potřebné zdravé tuky.
Fazolová pomazánka s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• 100 g bílých fazolí v suchém stavu
• jarní cibulku, stačí 2 drobnější
• asi 1-2 hrsti rukoly
• hrstka pistácií nebo jiných ořechů
• trocha tymiánu, nejlépe čerstvého
• 1 polévková lžíce Moringový prášek
• 4 - 5 lžic olivového oleje
• sůl
Kukuřično-řepné placičky s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• 230 g kukuřičné polenty
• 1 nahrubo nastrouhanou červenou řepu
• ½ lžičky soli
• 1 polévková lžíce Moringy
• hrst dýňových semínek
• 2 vejce
• 1 polévková lžíce arašídového nebo jiného oleje
• 1 polévková lžíce provensálského koření
• 200 ml vody, nebo raději zeleninového vývaru (pokud nemám, zalévám horkou vodou 2 lžičky sušené polévkové směsi, kterou si vždy koncem léta vyrobím z kořenové zeleniny, nebo můžete koupit např. sypkou směs Horalka bez soli)
Bylinkové máslo s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• 1 máslo
• stroužek česneku (může být i více, záleží jak ostrý máte)
• 1 lžička sušené zeleniny (suším si na konci léta kořenovou zeleninu a z ní si dělám vlastně takovou domácí Podravku, pokud nemáte využijte např. směs Horalka, nebo jakoukoliv směs sušené zeleniny, která ale neobsahuje glutamáty a jiné přídatné látky.
• cca 5 kuliček naložených kaparů
• 2 čajové lžičky Moringového prášku
Obalovaná zelenina v hrachovém těstíčku s Moringou
2.9.2016
Co budeme potřebovat:
• cca 1 dcl vlažné vody
• 5-6 lžic Hrašky na obalování
• 2 lžíce Moringa prášku
• trocha pepře
• ½ lžičky soli
• 1 cuketa
• 1 lilek
• 1-2 hrsti ovesných vloček
Jasmínová rýže s bylinkovou treskou
2.9.2016
Co potřebujeme:
• cca 100 – 150 g tresky tmavé na porci
• cca 50 g suché jasmínové rýže na porci
• sušenou kořenovou zeleninu vlastní výroby, nebo např. směs Horalka
• 2 lžíce Moringových flakes
• bylinky na ochucení tresky – kopr, libeček, tymián, česnek, sůl, pepř, Moringa a olivový olej