Bylinkové máslo s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• 1 máslo
• stroužek česneku (může být i více, záleží jak ostrý máte)
• 1 lžička sušené zeleniny (suším si na konci léta kořenovou zeleninu a z ní si dělám vlastně takovou domácí Podravku, pokud nemáte využijte např. směs Horalka, nebo jakoukoliv směs sušené zeleniny, která ale neobsahuje glutamáty a jiné přídatné látky.
• cca 5 kuliček naložených kaparů
• 2 čajové lžičky Moringového prášku
Máslo nechám změknout, protlačím do něj stroužek česneku když je domácí, stačí jeden, jinak dle chuti. Lžička sušené zeleniny, přidáme nakrájené kapary a Moringu a vše smíchat vidličkou, nebo vyšlehat v robotu. Z robotu je to je sice nadýchanější, ale zase hodně zůstává na lopatkách a je to škoda.
V sezóně můžete přidat i medvědí česnek, dodá další vůni a máte nachystané výborné bylinkové máslo na jakoukoliv oslavu a mazání zdravých sendvičů.