Jemná krémová houbová polévka s Moringou

18.9.2017

Jemná krémová houbová polévka s Moringou

Houbová polévka, která pohladí váš žaludek a je plná živin. V zimě vás krásně zahřeje a navodí tu pravou houbařskou atmosféru, v létě můžete použít i houby čerstvé. Je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo se jinak s vařečkou moc nekamarádí.

 

 

Časová náročnost: příprava 10 minut, vaření 45 min

Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 1 středně velká cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce Hrašky na zahušťování
  • 3 velké brambory nebo 5 menších
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce Moringa flaků
  • 1 lžíce Majoránky
  • Sůl

 

 

Postup:

Hrst sušených hub si namočte do horké vody a nechte namočené 15 – 20 min předtím, než je budete do polévky přidávat.Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli tzv. na sklo, tj. není tmavá, přidáme 3 lžíce Hrašky a dál restujeme a vytváříme za stálého míchání cca 5 min jíšku z luštěninovo-jahelné směsi. Přidejte nadrobno nakrájené brambory, osolte a zalijte 0,75 l vody, řádně promíchejte, aby se zejména jíška rozprostřela a vařte takto 30 min na mírném plameni přiklopené. Po půl hodině celou směs promixujte tyčovým mixérem a vytvořte hladký krém. Poté přidejte houby i s vodou, do které jste je namočili a vařte společně pod pokličkou dalších 15 minut, těsně před koncem přidejte ještě Moringa flaky s majoránkou pro dochucení a dodání dalších vitaminů, minerálních látek a vlákniny.


Zpět na kategorii