Slané Moringa lívance

2.9.2016

Slané Moringa lívance

Potřebujeme:

• 300 – 400 ml podmáslí

• 300 ml syrovátky

• lžička soli

• 3 polévkové lžíce Moringy - prášek

• 2 vejce

• 150 g kukuřičné krupice

• 100 g hrachové mouky

• sáček sušeného droždí

• asi tři lžíce teplé vody

• kokosový tuk

Sušené droždí si rozmícháme v teplé vodě a necháme ho cca 10 min pracovat, udělají se na něm bublinky. Poté smícháme s vejci, vidličkou rozšleháme, osolíme, přidáme podmáslí a syrovátku, Moringu a řádně vidličkou, nebo metlou promícháme. Jakmile jsou všechny tekuté ingredience spojené, přimícháme i kukuřičnou a hrachovou mouku a promícháme v hladké tekuté těsto, které necháme v pokojové teplotě cca hodinu odpočívat a kynout.

Jakmile bude těsto vykynuté, dělejte lžící nebo naběračkou malé lívanečky na vyhřátou pánev a mírně potřenou kokosovým tukem.

Mezi dvě vrstvy lívanců můžete plnit podušený špenát s česnekem nebo jarní cibulkou, čerstvý sýr a na ozdobu a příjemné křupnutí doporučuji krátce orestovaná slunečnicová semínka.

Fotogalerie


Zpět na kategorii