Čočková omáčka s těstovinami
2.9.2016
Na 2 porce omáčky potřebujeme:
• 1 hrst červené čočky
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 lžíce Moringy
• 2-3 snítky jarní cibule
• 1-2 stroužky česneku
• 2 středně velká rajčata
• pár plátků sušených rajčat
• sůl, pepř
Na olivovém oleji si krátce zpěníme nakrájenou jarní cibuli a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme hrst čočky v suchém stavu a zhruba 5 minut restujeme za stálého míchání tak, aby se nám čočka nepřichytila ke dnu.
Zhruba po 5 minutách, kdy rajčata pustí šťávu zkontrolujeme, kolik tekutiny nám vypustily, promícháme a podlijeme ještě vodou a za občasného míchání dále dusíme cca 20 min tak, aby v tekutině mohla nabobtnat a dovařit se čočka. Krátce před dokončením pokrmu přidáme špetku pepře a Moringu a také pár plátků sušených rajčat a necháme společně v zavřené pánvi krátce dusit, chutě se tak propojí.
Tuto omáčku můžete servírovat s rýží, nebo těstovinami. Pro jiné pokrmy volím celozrnné těstoviny, vzhledem k tomu, že nyní podáváme omáčku s luštěninami, můžeme zvolit i klasické bílé těstoviny.