Slané Moringa lívance
2.9.2016
Potřebujeme:
• 300 – 400 ml podmáslí
• 300 ml syrovátky
• lžička soli
• 3 polévkové lžíce Moringy - prášek
• 2 vejce
• 150 g kukuřičné krupice
• 100 g hrachové mouky
• sáček sušeného droždí
• asi tři lžíce teplé vody
• kokosový tuk
Sušené droždí si rozmícháme v teplé vodě a necháme ho cca 10 min pracovat, udělají se na něm bublinky. Poté smícháme s vejci, vidličkou rozšleháme, osolíme, přidáme podmáslí a syrovátku, Moringu a řádně vidličkou, nebo metlou promícháme. Jakmile jsou všechny tekuté ingredience spojené, přimícháme i kukuřičnou a hrachovou mouku a promícháme v hladké tekuté těsto, které necháme v pokojové teplotě cca hodinu odpočívat a kynout.
Jakmile bude těsto vykynuté, dělejte lžící nebo naběračkou malé lívanečky na vyhřátou pánev a mírně potřenou kokosovým tukem.
Mezi dvě vrstvy lívanců můžete plnit podušený špenát s česnekem nebo jarní cibulkou, čerstvý sýr a na ozdobu a příjemné křupnutí doporučuji krátce orestovaná slunečnicová semínka.