Jemná krémová houbová polévka s Moringou
18.9.2017
Houbová polévka, která pohladí váš žaludek a je plná živin. V zimě vás krásně zahřeje a navodí tu pravou houbařskou atmosféru, v létě můžete použít i houby čerstvé. Je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo se jinak s vařečkou moc nekamarádí.
Časová náročnost: příprava 10 minut, vaření 45 min
Počet porcí: 3
Suroviny:
- 1 středně velká cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce Hrašky na zahušťování
- 3 velké brambory nebo 5 menších
- hrst sušených hub
- 1 lžíce Moringa flaků
- 1 lžíce Majoránky
- Sůl
Postup:
Hrst sušených hub si namočte do horké vody a nechte namočené 15 – 20 min předtím, než je budete do polévky přidávat.Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli tzv. na sklo, tj. není tmavá, přidáme 3 lžíce Hrašky a dál restujeme a vytváříme za stálého míchání cca 5 min jíšku z luštěninovo-jahelné směsi. Přidejte nadrobno nakrájené brambory, osolte a zalijte 0,75 l vody, řádně promíchejte, aby se zejména jíška rozprostřela a vařte takto 30 min na mírném plameni přiklopené. Po půl hodině celou směs promixujte tyčovým mixérem a vytvořte hladký krém. Poté přidejte houby i s vodou, do které jste je namočili a vařte společně pod pokličkou dalších 15 minut, těsně před koncem přidejte ještě Moringa flaky s majoránkou pro dochucení a dodání dalších vitaminů, minerálních látek a vlákniny.