Čočková kaše s vlašskými ořechy a fazolkami

6.9.2017

Čočková kaše s vlašskými ořechy a fazolkami

Nevšední úprava červené čočky, která zasytí a dodá potřebný vitamin B a v kombinaci s ořechy také tolik potřebné zdravé tuky.

 

 

Časová náročnost: Příprava 10 minut, vaření 30 min

Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 300 g červené čočky v suchém stavu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 hrsti vlašských ořechů
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • 2 jarní cibulky
  • 350 g fazolek, mohou být i mražené – zelené nebo v kombinaci zelené a žluté
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce Moringa flaků s oreganem
  • bylinky na dochucení – oregano, pažitka
  • ½ lžičky kurkumy

Postup:

Červenou čočku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou tak, aby nad ní bylo stejné množství vody do výšky jako je v hrnci čočky. Nesolíme ji, ale přidáme kurkumu, promícháme a pozvolna dusíme zhruba 15 min. Čočka postupně nasaje vodu a změkne. Poté co je čočka měkká ji necháme na plotně, osolíme a necháme ještě 10 min dojít, aby vytvořila kaši.

Mezitím si mírně rozehřejeme olivový olej, přidáme na něj jednu nasekanou jarní cibulku, fazolky, posypeme je lahůdkovým droždím a restujeme zhruba 5 minut za častého míchání. Poté stáhneme teplotu, přidáme vlašské ořechy, které můžeme předtím nasekat na menší kousky, přiklopíme a při mírné teplotě necháme změknout zhruba 10 minut za občasného míchání, v závěru přisypeme Moringa flaky a necháme dojít.

Do hotové čočky pak přidáme špetku soli, nasekané bylinky, můžete použít třeba oregano, které hezky provoní a malý kousek pažitky, vhodné je přidat i jednu z jarních cibulek najemno nasekanou.


Zpět na kategorii