Fazolová pomazánka s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• 100 g bílých fazolí v suchém stavu
• jarní cibulku, stačí 2 drobnější
• asi 1-2 hrsti rukoly
• hrstka pistácií nebo jiných ořechů
• trocha tymiánu, nejlépe čerstvého
• 1 polévková lžíce Moringový prášek
• 4 - 5 lžic olivového oleje
• sůl
Fazole namočíme alespoň 12 hodin předem, v případě teploty v místnosti nad 20 st doporučuji namáčet a uskladnit v lednici. Vodu, ve které se fazole máčely vylít, fazole propláchnout v čisté vodě a vařit 1-1,5 hodiny v neosolené vodě. Fazole vám část vody vstřebají, dejte vody o něco více tak, aby vám po uvaření alespoň 1 – 1,5 dcl vody zbylo.
Uvařené fazole doměkka rozmixujte dohladka, mírně osolte a promíchejte. Nechte společně chvíli promísit a zatím zpracujte zbytek ingrediencí. V mixéru si nachystejte pesto – nalijte olivový olej, přidejte pistácie, rukolu, jarní cibulku i tymián a vše spolu promixujte. Nemusíte mít úplně hladkou kaši, záleží na vás, jaká konzistence vám bude příjemná. Pesto smíchejte s fazolemi, které máte již rozmixované na kaše, přidejte sypkou Moringu, dobře promíchejte a případně dochuťte ještě troškou soli, nebo tymiánu.
Máte hotovou jednoduchou a velmi výživnou pomazánku, která se hodí jak pro večírky, tak na svačinu dětem, obsahuje všechny potřebné živiny a dobře chutná.