Bezlepkové bramborové knedlíky s Moringou
2.9.2016
Potřebujeme:
• ¾ kg vařených brambor (starých)
• 100 g kukuřičné krupice
• 200 -250 g kukuřičné polohrubé mouky
• 2 vejce
• 2 lžičky soli
• 2 lžíce Moringového prášku
Brambory si nejlépe uvaříme den předem a necháme ve slupce vychladnout.
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme (já strouhám asi ¾ najemno a ¼ nahrubo, můžete zvolit ale jednotné strouhání). Jakmile máme brambory nastrouhané, dáme si vařit větší hrnec s osolenou vodou. Těsto na bramborové knedlíky vám nikdy nemůže dlouho jen tak stát, knedlíky by se pak rozpadaly.
Do brambor vyklepneme dvě vejce, Moringový prášek, rukama i se solí promícháme, přidáme větší část mouky – ne vše a zpracujeme na těsto. Pokud se vám bude těsto zdát řídké a knedlíky nebudou držet pohromadě, postupně po částech přidáte ještě zbylou mouku, nebo 1 lžíci bramborového škrobu.
Ze směsi hned tvaruji rukama bramborové šišky do malých válečků, nebo můžete samozřejmě udělat jednu velkou šišku, kterou budete po uvaření krájet na kolečka.
Malé šišky vařím ve vroucí vodě cca 10 – 12 minut, velké šišky 15 -17 min.
Servírovat je můžete k jakémukoliv jídlu, ke kterému se vám hodí bramborové knedlíky, i k takové klasice jako je pečené vepřové maso a zelí.